zaterdag 29 maart 2014

zaterdag 15 maart 2014

Orchidee


Macro of abstract?

De orchidee is mijn favoriete plant. Nu eens vanuit een andere kijk gefotografeerd.

donderdag 13 maart 2014

Serie kopjes

Voor een cursusopdracht moest ik aan de slag met een 'serie'. Tja, hoe ga je dat aanpakken. Wat is een serie? Wat doet het goed op de foto? Wat vind ik zelf leuk? Op welke manier?
Na wat denkwerk kwam ik op het idee de espressokopjes uit de kast te halen en op verschillende manieren met elkaar te combineren. Het chocoladekoffieboontje geeft net een extra accent, anders zou het een saaie serie worden.


zondag 9 maart 2014

Mijzelf - Foto7daagse dag 7

Vandaag de laatste dag van de Foto7daagse. Het thema is: Mijzelf.
Natuurlijk is een zelfportret voor de handliggend... Toch koos ik ervoor het thema te koppelen aan mijn (andere) hobby: stempelen. Omdat stempelen inmiddels een onderdeel van mijzelf is geworden.



Door omstandigheden kon ik gister de foto voor het thema 'Lekker' niet maken. Om toch de Foto7daagse compleet af te ronden heb ik er voor gekozen een al eerder gemaakte foto van bonbons te publiceren.


Het was een leuk project om aan mee te doen! Ik heb er van genoten. Het viel niet mee steeds een juiste foto te bedenken voor het thema; het zette me wel aan het denken.


donderdag 6 maart 2014

Vergeten - Foto7daagse dag 4


Vandaag is het thema van de Foto7daagse: Vergeten
Ik ben het thema 'vergeten' gaan koppelen aan 'herinnering'. 
Suske en Wiske is een duo wat ik niet snel zal vergeten!

Een ander duo zal ik ook niet snel vergeten: Mickey en Minnie!





woensdag 5 maart 2014

Drie - Foto7daagse dag 3


De Foto7daagse zet je wel tot een uitdaging. Vanmorgenvroeg las ik dat het thema voor vandaag '3' is. Ik dacht dat het heel eenvoudig zou zijn. Want iets in drieën kom je vast overal tegen... maar nee. Tot ik opeens in onze eigen tuin deze 3 crocusjes gezellig bij elkaar in de voorjaarszon zag staan.

dinsdag 4 maart 2014

Speelgoed - Foto7daagse dag 2


Het thema van de Foto7daagse dag 2: Speelgoed.

Het N-spoor (Fleischmann) ligt stil op zolder. Wie weet komt er ooit nog leven in!

maandag 3 maart 2014

Ondersteboven - Foto7daagse dag 1


De Foto7daagse is een leuk project om met fotografie uitdagingen aan de slag te gaan. Ik doe dus mee! De komende 7 dagen ga ik ermee in de slag. Vandaag is het thema: Ondersteboven.

In eerste instantie ging ik aan de slag met espressokopjes op tafel, met eentje ondersteboven geplaatst. Dat leverderde al iets moois op (onderste foto). Totdat ik de camera ondersteboven draaide en de foto maakte (bovenste foto)! Dik tevreden over het resultaat plaatste ik de foto op de facebookgroep van de Foto7daagse.